sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Maanantaina 30.3 Kiinan muurilla




30.3. Maanantai

Aikainen herätys klo 6.15. Klo 7.00 lähtö Kiinan muurille. Hotellilta Kiinan muurille, Badalingiin kesti 2 tuntia autolla (matkaa kuitenkin vain 80km, joten ajonopeus ei ollut päätä huimaava). Kiinan muuri on näyttävä rakennelma ja oli hieno kokemus käydä katsomassa ja kokemassa historian havinaa. Harmillisesti oli aika samea päivä sillä eilen ja tänään on ollut paljon saastetta ilmassa, joten näkyvyys oli hieman heikohko. Saasteisen ilman tuntee kyllä myös hengitysteissä, sillä ääni on paineessa ja vähän jokainen tuntuu olevan kipeänä. Meillä oli vain 1,5h aikaa kiertää muuria ja, koska siellä oli paljon turisteja ja portaat ja mäet ovat raskaita kulkea, emme päässeet kovinkaan pitkälle muuria. Maisemat olivat kuitenkin henkeä salpaavat. Olisimme kyllä mielellämme nauttineet muurin maisemista ja muurilla kävelystä pidempäänkin. Muurilla vierailun jälkeen siirryttiin lounaalle syömään dumplingeja.

Lounaan jälkeen matka jatkui Kesä palatsiin. Ennen kuin pääsimme puistoon, meidän piti odottaa hetki, sillä sinne oli saapumassa joku ministeri ja joitain arvovaltaisia vieraita. Puistossa meillä oli mukana opas, joka hieman kertoili meille paikasta ja sen historiasta. Harmillisen vähän aikaa tähänkin oli käytössä, mutta hienolta kyllä palatsin puisto, palatsi, kukkivat puut ja maalaukset näyttivät. Kesä palatsissa vierailuunkin kannattaisi siis varata runsaasti aikaa, että ehtii kunnolla kierrellä ja ihastella maalauksia, jotka kertovat tarinoita historiasta.

Pitkän päivän päätteeksi käytiin (Kati kävi) osan suomalaisporukan kanssa läheisessä Korean BBQ ravintolassa syömässä. Siellä tuotiin ruokapöytään upotettuun grilliin hiiliä ja niiden päälle ritilä, jonka päällä grillailtiin lihaa ja sieniä ym. ja ne käärittiin salaatin lehtiin tortillan tyyliin. Oli hyvää!

Amistolaiset Kiinan muurilla


Yksi kesäpalatsin monista rakennuksista

Ihanasti tuoksuvat magnoliat kesäpalatsin puistossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti