perjantai 17. huhtikuuta 2015

Viikonloppu 4.- 5.5

Koulupäivän jälkeen osa porukasta lähti viikonloppu reissulle Pingayon vanhaan kaupunkiin ja Mianshan vuorille, mukaan lukien Outi ja Kati.

Itse jäin hotellille nukkumaan ja lupauduin lähtemään illalla kokeilemaan muiden hotellille jääneiden kanssa akupunktiota. Akupunktio oli sinällään kiinnostava kokemus, sillä kaupan päälle tuli vielä kiinalainen kuppaus, jonka ”fritsut” tulevat näkymään selässäni varmaan vielä viikon verran. Akupunktiossa hieman pelkäsin, että tuleeko neulojen asettaminen sattumaan. Neulojen asettaminen ei kuitenkaan onneksi sattunut ,vaan oli asiansa osaavan lääkärin takia todella hellävaraista ja ammattimaista. Neulojen poiston jälkeen luulin, että koko setti olisi siinä. Kuitenkin vielä maatessani sairaalasängyllä viereeni kärrättiin kärry täynnä lasipurnukoita. Katselin hieman ihmeissäni, kun lääkäri kaivoi jotain kärryjen laatikoista ja löysi viimein sieltä pienen piikin, joka kuitenkin oli niin pieni, ettei se saanut minulla mitään hälytyskelloja soimaan. Pelästyin vasta, kun lääkäri sytytti pienimuotoisen soihdun palamaan vieressäni. Mielessäni vain mietin, että ”Mitä ihmettä se tollakin meinaa tehdä”. 

Kuppauksestahan ei oltu kerrottu kellekkään meistä etukäteen, vaan koko homma tuli täysin puskista. Lääkäri sanoi, minulle englanniksi, että älä pelästy tämä saattaa sattua hieman. Hän nipisti yhteen selkäni ihoa ja teki siihen pienellä piikillään reikiä. Tämän jälkeen otettiin soihtu käteen ja poltettiin lasipurnukoista happi pois. Tällä saatiin aikaiseksi pieni tyhjiö purnukkaan, joka veti ihoa ja verta itseensä. Purnukoita tuli selkään noin 15 ja niitä pidettiin selässä noin 10 minuuttia. Aluksi kuppaus tuntui todella epämukavalta, mutta sitten sitä alkoi pikkuhiljaa tottua sen aiheuttamaan ihon kireyteen. Tulipahan sekin nyt kokeiltua!

Kirjoitti Joni

1 kommentti: